Kepie

vraag toestemming voor copieƫren foto's en informatie

Blog

view:  full / summary

Eerste luitenant Artillerie

Posted by kepie on September 11, 2010 at 4:19 PM Comments comments ()

Hierbij dan het uniform van de eerste luitenant op de pop. In vervolg pagina's van het verhaal achter de kepie, zal er een verdere uitleg van het uniform volgen.

Majoor Medische dienst

Posted by kepie on August 13, 2010 at 1:49 PM Comments comments ()

Een nieuwe aanwinst . Is een tuniek van het geklede tenue, van een majoor medische dienst. Vermoedelijk was de desbetreffende eigenaar destijds arts.  Het tuniek is afgebeeld met de oranje sjerp en de fouragere.

 

In de gouden kraag staat een aesculaap. Op de knopen staat een "Klimmende Leeuw". Na 1934 stond op de knopen de aesculaap . Bij het tuniek werd de zwarte kepie gedragen, met drie gouden biezen en gouden knopen. 

Uniform van de Artillerie

Posted by kepie on February 11, 2010 at 6:04 PM Comments comments ()

Hierbij een tuniek van een eerste Luitenant van de artillerie 1938. Het tuniek is voorzien van een giberne, een ceremonieele patroontas. De sabel is  is niet aanwezig. Op de pagina "Het verhaal achtyer de kepie" Zal in de toekomst een uitleg worden gegeven over dit tuniek van het geklede tenue. Hierbij dank aan de medeverzamelaar J.H voor de giberne. Het is een grote aanwinst voor mijn collectie. 

Kolbak Gele rijders

Posted by kepie on September 15, 2009 at 6:47 PM Comments comments ()

Hierbij een hele mooie nieuwe aanwinst. Is wel geen kepie, maar past prima in de verzameling. Het is een kolbak van een officier van de "Gele Rijders". De kolbak is vooroorlogs en voorzien van goudkleurige kokarde, vangsnoeren, schommel ( kolbaksnoer). Op de pagina kolbak http://cavaleriekepie.webs.com/kolbak.htm staat een beschrijving van de kolbak.

Wandelsabel1912

Posted by kepie on May 25, 2009 at 4:17 PM Comments comments ()

 

Met dank aan Ed, een heel mooi wandelsabel toegevoegd aan de verzaemling.

Nieuwe kepie

Posted by kepie on May 13, 2009 at 2:43 PM Comments comments ()

 

Eindelijk de kepie Subalterne Jagers:

Daar is dan eindelijk de kepie van een subalterne officier van de Jagers. De kepie is van groen laken en aan de bovenzijde voorzien van een gele bies. Rond de kepie zij er twee gouden biezen. Op de knopen staat een hoorn, het symbool voor de Jagers. De kepie werd gedragen bij het gekleed tenue. Deze kepie is lastig te vinden, daarvoor mijn dan aan de aanbieder van deze kepie.

Posted by kepie on January 19, 2009 at 6:30 PM Comments comments ()

wielrijder_vaandrig

 

http://www.leger1939-1940.nl/Uniform/start_uniform.htm

 

Ik wil deze site bij u aanprijzen. Op deze site wordt de complete mobilisatie beschreven, van ansichtkaart tot uniform. Maar ook verhalen over de soldaten. Bij de uniformen worden alle delen van het uniform beschreven.  Hierboven de nieuwe uniformen sinds vier januari 2009. Neem de tijd en bekijk alle items, want het is meer dan waard.

 

 

Kepie onderofficier Jagers

Posted by kepie on December 24, 2008 at 11:21 AM Comments comments ()

Hierbij de nieuwste aanwinst. Een kepie onderofficier Jagers. de Kepie is voorzien van drie katoenen/zijde biezen. De kokarde is geel katoen. Op de kepie hoort een zwarte hanenveren pluim. Dankzij HP deze kepie in de collectie gekregen.

 

 

 

Is wel geen kepie.............

Posted by kepie on December 19, 2008 at 5:20 PM Comments comments ()

Is wel geen kepie, maar wel een heel mooi stuk. Via een Forumlid, heb ik een hele mooie kolbak van de cavalerie kunnen aanschaffen. De kolbak is van een subalterne officier geweest, dit is te zien aan de kwast aan de kolbakzak. Bij de kolbak zat de bewaarbus en de snoeren. Het snoer rond de kolbak ( muts) heet een schommel of kolbak snoer. Het snoer, dat langs de bus hangt,is het vangsnoer/pijnappelsnoer. Allen de pluim ontbreekt, maar deze is in aantocht. Met de foto wil ik u mee laten genieten van de laatste aanwinst.

 

Posted by kepie on October 23, 2008 at 9:11 AM Comments comments ()

Milmarkt.nl - Uw online militaria markt

Vergroot nu je bereik en adverteer nu op Milmarkt.nl, een nieuw initiatief voor militaria en modelbouw verzamelaars.

Adverteer nu zonder kosten maar wel met de zekerheid van gegarandeerde verkoop en betrouwbare gebruikers dankzij het feedback systeem. Promoot ook je eigen Milmarkt shop met speciale tools voor nog meer bereik en verkoopgemak.

Voor kopers slechts;
Aanmelden, Bieden, Betalen en Ontvangen! Simpeler kan het niet.


Milmarkt gebruikt standaard Paypal als standaard betaalmethode vanwege het betaalgemak en veiligheid.

Ik zag deZe link op marktplaats staan.


Rss_feed