Kepie

vraag toestemming voor copieƫren foto's en informatie

Het verhaal achter de kepie

Een paar bijzonder kepies worden hier uitgelicht. Door met de cursor dubbel te klikken op de foto, krijgt u toegang tot het verhaal.

De kepie Vaandrig KMA:

Deze kepie is voorzien van een etiket aan de binnen zijde met hierop de naam van de drager. ( Door op de foto dubbel te klikken wordt u verwezen naar de site over de KMA kepie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De Kepie Koninklijke Marechaussee 1940:

Nadat Nederland werd bezet, werden er alleen nog kepie's gedragen door de Marechaussee. Maar op een gegeven moment werden deze aangepast. Zie het verhaal achter de kepie KMAR 1940. ( Door op de foto dubbel te klikken wordt u verwezen naar de site over de KMAR kepie)

 

 

 

 

 

 

 

De grenadierskepie:

Het verhaal achter de grenadierskepie geeft eeen beeld van het uniform en de sabel van het gekleede tenue van een Eerste Luitenant van de Grenadiers in 1939. ( Door op de foto dubbel te klikken wordt u verwezen naar de site over de grenadierskepie)

 

 

 

 

 

 

 

 

De Cavalerie kepie

 Het verhaal achter de kepie van de cavalerie, is een ander hoofddeksel. Hierbij wordt de kolbak in al zijn facetten beschreven.( Door op de foto dubbel te klikken wordt u verwezen naar de site over de cavaleriekepie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort :

  • De kepie Luchtvaartafdeeling
  • De Grijs/groene kepie Artillerie
  • Grijze kepie infanterie

 

 

 

 

 

 

    

vorige                                                                                                           Volgende

Welcome

Recent Blog Entries

Recent Photos