Kepie

vraag toestemming voor copieëren foto's en informatie

About Me

Beste bezoeker, 

Hierbij heb ik een site gemaakt over de Kepie. Al 10 jaar verzamel ik hoofddeksels, met name ceremoniële hoofddeksels. Ik heb hier al een aardige collectie mee opgebouwd. Op deze site staan hoofdzakelijk de kepies.

Toen ik 18 jaar was vond ik een grijs/groen kepie. Ik vond dit een heel bijzonder hoofddeksel. Ik kende de kepie alleen van foto's waarop mijn Pake stond in militaire dienst.  Daar ik een tik heb van hoofddeksels, ben ik me gaan verdiepen in de kepie. Ik ontdekte dat er meer kepie's waren, als gevolg dat ik ben gaan verzamelen. Hierna ontstond er een situatie, waarbij ik vitrines tekort kwam en een hele kamer heb gevuld met hoofddeksels en voornamelijk kepie's.

Het verzamelen van kepie's riep ook veel vragen op. Zeker omdat er een aantal kleurtjes waren, verschillende knopen en biezen. Met hulp van een tweetal collega verzamelaars, heb ik veel kennis kunnen vergaren.

Naar aanleiding van de kepie's ben ik me gaan interesseren in de luchtvaart van voor 1940. Hierbij doe ik een klein onderzoek naar de vlieger Boy Ruys de Perez, welke in de oorlogsdagen heeft gevlogen. Mocht u info hebben over de luchtvaartafdeling, dan over Boy Ruys de Perez, dan hoor ik dit graag.

Ik wens u veel plezier op mijn site:  http://www.kepie.nl/

 

 

 

 

 

 

Mocht u vragen dan wel opmerkingen hebben, ik hoor ze graag.   Door middel van onderstaande icoon kunt u, uw vragen mailen. Hierbij wil ik u ook uitnodigen om een berichtje achter te laten in het "Gastenboek".

 

 

Welcome

Recent Blog Entries

Recent Photos